• ikon globe

Ngawasi PostgreSQL

Entuk wawasan wektu nyata babagan kesehatan lan status database PostgreSQL. Analisis statistik kinerja lan operasi server lan ngenali pitakon alon karo Motadata AIOps.

Coba Saiki

Apa PostgreSQL Monitoring?

PostgreSQL, sistem database relasional open-source, nawakake teknik query SQL lan JSON, nggawe sistem database cerdas lan tingkat perusahaan. Kanthi riwayat pangembangan 20 taun, PostgreSQL minangka salah sawijining basis data utama sing digunakake ing aplikasi web lan seluler. Mangkono, dhaptar fitur sing luwih maju ndadekake iki minangka salah sawijining sistem database paling disenengi perusahaan IT. Transaksi lan dependensi sing abot ndadekake sistem basis data kudu dipantau kanggo njamin keamanan lan kasedhiyan.

Ngawasi pitakon PostgreSQL alon karo Negara Aktivitas Wektu Nyata

Alat pemantauan cerdas kayata AIOps nawakake laporan kegiatan wektu nyata babagan kesehatan lan status sistem database PostgreSQL. Analisis syarat kanggo grafik dinamis, seri statistik khusus, analisis kinerja, lan ringkesan kesehatan server kanthi pemantauan PostgreSQL. Ing sisih liya, ngenali kinerja sing ringkih lan pitakon sing alon yaiku apa sing dipantau. Nalika nggarap OLTP (OnLine Transaction Processing), aplikasi kasebut ora nanggapi lan menehi asil sing alon; iku irungnya tarif obrolan lan pengalaman pangguna nglarani. OLTP minangka salah sawijining praktik umum kanggo njamin pitakon sing lancar. Ana telung cara dhasar kanggo ngenali pitakon alon.

- Gunakake log pitakon alon

- Priksa rencana eksekusi kanthi auto_explain

-Ngandelake informasi akumulasi ing pg_stat_statements

Ngontrol PostgreSQL Monitoring

Kanthi ngawasi database PostgreSQL, ana sawetara tumindak sing bisa nggampangake praktik pemantauan. Ing ngisor iki ana sawetara praktik kegiatan sing bisa nggawe sistem database sampeyan pinter lan maju.

monitor: Deleng aktivitas saiki database karo statistik DBA-sentris, kalebu ukuran database, pitakonan paling dawa, WAL file generasi; kunci, status backend, rasio hit, streaming replikasi lag, mbukak sistem, lan kaca bloat karo macem-macem server ing produksi.

Ngatur: Nawakake pemantauan end-to-end database PostgreSQL kanthi kustomisasi kalebu kasedhiyan, rasio cache, ukuran meja, lan metrik penting liyane.

Report: Ekspor laporan kinerja lan kasedhiyan wektu nyata sing dijupuk dening alat ngawasi PostgreSQL ing format PDF utawa Excel lan langsung bareng karo tim sing prihatin. Ngirit wektu lan tenaga kanggo nulis metrik penting. Gawe laporan nalika lelungan, kanthi milih format file sing dikarepake.

troubleshoot: Ngleksanakake pemantauan PostgreSQL sing efisien nambah kinerja database, kasedhiyan aplikasi lan nambah analisis prediktif kabutuhan panyimpenan kanthi kinerja indeks. Pemantauan PostgreSQL kalebu lan ngluwihi agen remot, sistem panyimpenan stat, lan antarmuka online.

Metrik Kunci kanggo Pemantauan PostgreSQL

Baca: Database PostgreSQL ngumpulake status aktivitas database. Kegiatan iki kalebu kinerja database lan prilaku. Dadi salah sawijining metrik utama praktik ngawasi, maca metrik mesthekake yen aplikasi bisa ngakses data saka database.

Tulis: Sawise aplikasi sampeyan wiwit maca data saka database PostgreSQL, penting kanggo ngawasi efisiensi nulis data menyang sistem database sing padha. Yen ana kesalahan nalika nulis / nganyari apa wae ing database, iki nuduhake masalah kayata duplikat lan linuwih. Pramila penting kanggo latihan nulis / nganyari kanthi lancar kanggo njamin kesehatan lan prilaku aplikasi sing apik.

Replikasi & Reliabilitas: Saben ana owah-owahan ing database, PostgreSQL ngrekam ing Write-ahead-log (WAL) lan nganyari kaca. Kanthi cara, database dijaga, lan tetep dipercaya. Sawise nganyari direkam, database nindakake WAL kanggo ngamanake data. Nalika transaksi kasebut mlebu menyang WAL, PostgreSQL mriksa yen ana pamblokiran memori. Ing kasus kasebut, bakal nganyari ing memori lan menehi tandha minangka reged.

Panggunaan sumber daya: Kaya umume sistem database, PostgreSQL uga gumantung ing macem-macem sumber supaya bisa nindakake fungsi kanthi sukses. Sumber kayata disk, memori, CPU, bandwidth jaringan, lsp. Sumber tingkat sistem ngawasi bisa mesthekake yen sumber kasedhiya, lan PostgreSQL bisa ngakses metrik sing dibutuhake. Kajaba iku, PostgreSQL ngumpulake metrik saka sumber sing digunakake uga. Metrik kayata panggunaan sumber daya, jumlah sambungan, panggunaan disk, lsp.

Ngawasi PostgreSQL sing efektif karo Fungsi Inherent

Gampang Njaga: Alat ngawasi PostgreSQL kaya AIOps dirancang lan digawe kanggo nduweni kabutuhan pangopènan lan standarisasi sing luwih murah. Bisa nahan macem-macem opsi, stabilitas, lan kinerja. Alat ngawasi database AIOps gampang banget kanggo ngenali masalah lan masalah sing nggawe tugas saben stakeholder luwih gampang

Laras Diatur: Pemantauan PostgreSQL bisa disesuaikan lan ditambahi kanthi gaweyan minimal. Piranti pemantauan PostgreSQL kaya kita bisa adaptasi karo pendekatan anyar lan nglacak kesehatan hardware server kanthi tumindak remot kanggo ngatasi masalah server.

Kompatibel banget: Kanthi tingkat kompatibilitas lan keluwesan sing dhuwur, alat ngawasi PostgreSQL ngawasi kesehatan lan kasedhiyan server sing di-host. Iki nglacak panggunaan sumber daya sing cocog karo kapasitas sing kasedhiya lan tren sing diantisipasi. Kajaba iku, iku njupuk care lengkap saka kesehatan server database lan ngompliti tumindak remot kanggo bisa ing masalah server needed.

Komplek banget: Ngaktifake tandha cerdas kanggo ngatasi masalah sing luwih cepet, ngawasi kasedhiyan lan kesehatan server heterogen, lan nggampangake ngatasi masalah kanthi pemetaan aplikasi sing aktif ing mesin virtual, lan volume panyimpenan aplikasi sing digabung.

PostgreSQL Monitoring karo AIOps

AIOps sing didhukung dening Motadata minangka alat pemantauan cerdas sing digawe kanthi teknologi canggih kaya Artificial Intelligence lan Machine Learning. AIOps ngawasi database PostgreSQL lan ngevaluasi kabeh aktivitas sing kedadeyan. Solusi ngawasi njamin sistem database sehat lan ndadekake dipercaya lan kasedhiya kabeh wektu. Kanthi menehi wawasan wektu nyata babagan metrik, AIOps nggawe sampeyan njamin kabeh kegiatan lan menehi tandha babagan kemungkinan kesalahan sadurunge nyebabake karusakan.